Servidor multimèdia 0
Què farem?
L’objectiu és acabar creant un servidor multimèdia per poder reproduir el contingut del que disposem de manera autoallotjada.
Què utilitzarem?
Hardware
En el meu cas faré tot amb un ordinador vell com a servidor, amb 4GB de RAM i un processador Intel i7-2600. Una alternativa popular, eficient i barata si no tens un ordinador vell pot ser una Raspberry Pi o similar. Els discos en el moment d’escriure aquesta pàgina són 1 SSD de 120GB pel sistema operatiu, 2 HDD de 80GB en RAID 1 per la música (ja que no vull que es perdi) i 1 HDD d'1TB per les sèries i pel·lícules (si es perden no m’importa tant).
Software
Com a sistema operatiu he triat un Linux i per córrer els serveis utilitzaré docker compose.
La meva tria com a S.O. és OpenMediaVault , ja que vull que sigui bastant eficient i també vull tenir certes opcions out of the box (llestes per utilitzar sense haver de configurar-les prèviament). En S.O. per servidors d’aquesta mena hi ha alternatives com TrueNAS, també específicament dissenyat per servidors NAS, com també es podrien utilitzar sistemes Linux més corrents com Debian (en el que està basat OpenMediaVault) o Arch Linux, amb una instal·lació mínima i amb l’avantatge que és rolling release, és a dir, que sempre es pot actualtizar a la última versió i no has de reinstal·lar el sistema.
Serveis
Dins el sistema operatiu desplegarem diferents serveis, que seran els que faran tot el que volem (descarregar contingut i reproduir-lo, automatitzar backups,…). Tots aquests serveis els desplegaré amb Docker (més concretament Docker Compose), un software de codi obert que serveix per desplegar contenidors i servirà per tenir les configuracions generals dels serveis en un sol (o varis si es vol separar) arxiu de text i fer-ho molt més fàcil a l’hora de tornar a desplegar-los si tenim algun error inesperat.
Com a serveis del nostre servidor multimèdia farem servir:
-
Aquests dos programes tenen la mateixa funció: fer de servidors multimèdia per gestionar i reproduir el contingut que tinguis. No són massa diferents entre ells, sent la principal que Jellyfin és codi obert i Plex no, tot i que també és gratis (amb opció de pagar per més funcionalitats).
-
Indexador de torrents Prowlarr
Aquest serà el nostre indexador de torrents, és a dir, el que agafarà les dades que li posem (des dels programes Sonarr, Radarr i Lidarr) i s’encarregarà de buscar els torrents corresponents.
-
Administradors de contingut: Sonarr Radarr Lidarr
Aquests tres serveis són els administradors de contingut, és a dir, els s’encarregaran de saber quin contingut tens i monitoritzar els que vulguis, per enviar-li a Prowlarr i que busqui els torrents on es troba disponible. Sonarr és per les series, Radarr per les pel·lícules i Lidarr per la música.
Un cop explicat, comencem amb les instal·lacions i configuracions al següent post.